Powered by JoomlaGadgets

Напишано од Administrator
Pодена 1983 година во Скопје. Во јануари 2009, дипломира на Архитектонскиот факултет во Скопје. Како студент - практикант работи во архитектонските бироа Universitätsbauamt во Штутгарт (2005) , Antonio Arquitectos во Валенсија (2007) и Penezic & Rogina arhitekti во Загреб (2008). Со SCArS работи на конкурсниот проект за надградба на Градскиот Трговски Центар во Скопје (2008 год) и проектот за Драмски Театар во Скопје (2009 год). Moментално е ангажирана е како хонорарен соработник во наставата на Факултетот за Архитектура и дизајн  на Универзитетот Американ Колеџ во Скопје.